Kunne I godt bruge et foredrag om angst for at blive lidt klogere på, hvad angst er, og hvad det gør ved folk?

Foredrag: Angst indefra

Jeg har valgt at kalde udgangspunktet for mine foredrag om angst for Angst indefra. Tankegangen bag den titel er, at når man selv har oplevet noget – i dette tilfælde angst – så har man et udgangspunkt at begynde ud fra. Derfra handler det så om, hvad angst er for en størrelse; hvad vil det sige at have angst? og hvordan opleves det? Derfra bevæger jeg mig lidt over i teorierne om, hvorfor vi får angst, og til sidst – og ikke mindst – vil jeg på baggrund af teorierne om angst se lidt på, hvordan vi kan håndtere angsten. En nøgle her er at forstå “angstens dynamik”, som jeg har skrevet om her.

 

Hvad er gevinsten ved et foredrag om angst?

Hvad skal man få ud af at høre om det? Jeg håber at kunne viderebringe lidt forståelse. Der er mulighed for, at du kommer til at møde et menneske med angst på et eller andet tidspunkt i dit liv, og der er også en risiko for, at du kommer til at møde den i dit eget liv. Derfor er det at forstå lidt om, hvad der sker, når angsten møder os, godt at have med i bagagen.

Det løser naturligvis ikke angstproblematikker – jeg tror, at quickfix mod angst er løgn, og et foredrag om angst er ikke et quickfix. Men for nogle kunne det måske blive et skub til at tænke lidt mere over, hvad der sker inden i en selv, og måske søge professionel hjælp til at få dæmpet det, man finder af angst.

 

Hvor langt er et foredrag om angst?

Jeg har to foredrag: et på 45 minutter og et på 90 minutter. Forskellen på de to foredrag er, at i enkeltforedraget er vægten på, hvordan angst opleves, og hvordan angst kan håndteres. I dobbeltforedraget er der flere teoretiske vinkler, der handler om, hvordan angst er blevet forstået i psykologien.

Hvis det kunne have interesse, så kontakt mig

Christian S. Maymann
Ansgarvej 1
3400 Hillerød
Telefon: 21851173
E-mail: Christian@maymann.net

[contact-form-7 id=”525″ title=”Kontaktformular 1″]