Hvem er manden bag websitet – og hvad ved han om angst?

Christian S Maymann

Uddannelse og arbejde

Jeg er uddannet teolog fra Københavns Universitet tilbage i 2002. Siden da har jeg været lærer på Luthersk Missions Højskole i Hillerød. Derudover har jeg et lille IT-firma.

Gift og far til en pige (nok det mest angstprovokerende, jeg har prøvet i mit liv!).

Mit møde med angsten

Tilbage i 2010 mødte jeg angsten i mit eget liv, og de erfaringer, jeg har gjort mig for at komme overens med den, er baggrunden for de foredrag, jeg holder, og for det materiale, som jeg har samlet på denne side. Tanken er, at det måske kan inspirere dig til at opdage din angst og begynde at arbejde med den.

Jeg er ikke terapeut, så jeg behandler ikke folk med angst – det lader jeg dem om, der har forstand på det. Hvis du skal have hjælp til det, er Center for Psykiatri og Eksistens et godt sted at begynde. En anden mulighed er Det lille psykologhus i Køge hvis du fx bor sydpå.

Du kan også besøge Gomentor.dk som henviser til en lang række forskellige behandlere. Derudover har gomentor også et afsnit om angst.

Derudover kan du finde mere om angst på angstforeningens hjemmeside:

En af de ting, der har hjulpet mig på vej, har været nysgerrighed kombineret med en læselyst. Et par af de bøger, jeg selv har fået meget ud af at læse, omtales på siden om læsestof.

Angst og tro

Jeg er kristen. Jeg tror at Jesus Kristus er Guds levende søn. På et tidspunkt var der en af mine bekendte der spurgte, hvad min tro betød for min angst. Dét spørgsmål tænker jeg stadig over. Jeg vil dele nogle af de overvejelser her.

I bibelen beskrives Jesus som en klippe. Det billede kan jeg rigtig godt lide. Angst gør mennesker utrygge fordi vi mangler et sted at være der gør os tryg. Psykoterapi i forhold til angst handler om at give mennesker en tryg platform at leve på. Som kristen tror jeg at Jesus er død og opstået, og at der derfor ikke er noget farligt i mit liv, som han ikke har hånd i hanke med. Derfor forsøger jeg at minde mig selv om, at jeg kan være hos ham midt i angsten.

Hvis man læser bibelen igennem så dukker der en del mennesker op, der har angst. En af dem er Paulus. Når man læser hans breve igennem dukker der faktisk tydeligvis angst op i hans liv. Samtidig er han overbevist om, at hans oplevelse af angst ikke kan fjerne ham fra Jesus som han tro på.

At jeg er kristen betyder også at jeg tror på et godt liv efter døden for dem der tror på ham. Der er en del forskelle på det liv vi lever nu, og det der kommer på den anden side. En af forskellige er – angst. Der vil ikke være sorg, smerte og – angst.

Kontakt

Christian S Maymann

Ansgarvej 1

3400 Hillerød

t: 21851173 e: [email protected]

Jeg samarbejder med min gode ven på på slehm.dk. Det er en helt anden verden, men spændende.

ADRESSE
Ansgarvej 1
3400 Hillerød
TELEFON: 21851173