Her kan du læse om
Her kan du læse om
Joseph E. LeDoux er et velkendt navn inden for neurovidenskab, især inden for følelser og hukommelse. Hans omfattende forskning i amygdala, som er ansvarlig for at behandle følelsesmæssige stimuli, har ydet væsentlige bidrag til forståelsen af det neurale grundlag for følelser. Han har også skrevet flere bøger, heriblandt “The Emotional Brain” og “Angst: Brug af hjernen til at forstå og behandle frygt og angst.”
Han fik sin ph.d. i 1977 og er professor ved New York University
Joseph E. LeDouxs bidrag til neurovidenskaben har været betydelige. Han er bedst kendt for sin forskning i amygdala, et område af hjernen, der er involveret i behandling af følelsesmæssige stimuli. LeDouxs arbejde har fokuseret på at forstå det neurale grundlag for følelser, især frygt og angst.
Hans forskning har vist, at amygdala spiller en afgørende rolle i behandlingen af følelsesmæssige stimuli, og at den er ansvarlig for at generere de fysiologiske reaktioner forbundet med frygt og angst.
LeDoux’ arbejde har også været med til at kaste lys over amygdalas rolle i hukommelsen. Hans forskning har vist, at amygdala er involveret i dannelsen af følelsesmæssige minder, især dem, der er forbundet med frygt og angst. Hans resultater har betydelige implikationer for behandlingen af angst og relaterede lidelser. Hans forskerteam ved New York University har været optaget af, hvordan hjernen lærer og gemmer information omkring fare.[1]https://as.nyu.edu/faculty/joseph-e-ledoux.html
LeDoux har skrevet flere bøger om emnet følelser og hukommelse. Hans bog “The Emotional Brain” betragtes som en klassiker inden for neurovidenskab. I denne bog udforsker LeDoux det neurale grundlag for følelser, og hvordan de behandles i hjernen. Han diskuterer også amygdalas rolle i den proces.
Hjernes reaktion på en farlig situation er dobbelt. Først kommer en hurtig reaktion, som er ikke-bevidst. Derefter kommer en bevidst reaktion. En af udfordringerne ifølge LeDoux er, at man først reagerer og derefter kommer med en bevidst respons. Udfordringen er at forstå, hvornår vores bevidste beslutning er en beslutning eller en efterrationalering.[2]Anxious s.81 Se også: Feelings: Wjat Are They & How Does the Brain Make Them? Journal of the American Academy of Arts and Sciences Winter 2015.
Han sammenligner i 2015 følelsen frygt med at lave en ret mad: Der er mange ingredienser: input amygdala, reaktion fra kroppen og aktivering af målrettet adfærd. Disse ingredienser samles i den bevidste del af hjernen. Nogle følelser kan først og fremmest således opstår ud fra ikke-beviste motiver.
Joseph E. LeDoux’ forskning har haft en betydelig indvirkning på neurovidenskaben. Hans arbejde har bidraget til at fremme vores forståelse af det neurale grundlag for følelser og hukommelse. Han har også ydet væsentlige bidrag til udviklingen af nye behandlinger for angst og relaterede lidelser.
LeDouxs bog “Angst: Brug af hjernen til at forstå og behandle frygt og angst” er også et væsentligt bidrag til neurovidenskabens område. I denne bog diskuterer han den seneste forskning om angst og relaterede lidelser, og hvordan denne forskning kan bruges til at udvikle nye behandlinger for disse tilstande.
Joseph E. LeDoux’ forskning har haft en betydelig indvirkning på neurovidenskaben, især i området for følelser og hukommelse. Hans arbejde har bidraget til at fremme forståelsen af det neurale grundlag for følelser og hukommelse og har ført til udviklingen af nye behandlinger for angst og relaterede lidelser.
LeDoux’ forskning har også haft bredere implikationer for forståelsen af den menneskelige hjerne, og hvordan det virker. Hans arbejde har vist, at hjernen er et komplekst og dynamisk system, der er i stand til at tilpasse sig skiftende omstændigheder. Denne forståelse har betydelige implikationer for udviklingen af nye behandlinger for en bred vifte af neurologiske og psykiatriske lidelser.
Noter