Hvad meners der, når man i psykologien taler om forsvar? Og hvad har det med angst at gøre? Det handler denne gruppe videoer om.

Uddybning om forsvarsmekanismer

Claus Haugaard Jacobsen (cand. psych. ph.d) holder her et foredrag omkring det psykiske forsvar, hvor han blandt andet gennemgår forskellen på de primitive og de modne forsvarsmekanismer og kommer med eksempler på de forskellige former for forsvar.

Supression – Repression

En forklaring på forskellen på at undertrykke tanker og følelser og så fortrænge dem

Forklaring

Forklaring på, hvad en forsvarsmekanisme er. Der er to elementer: en forhold til virkeligheden, der ændres, og det at forsvaret sker på et ubevidst plan.

Frost og forsvar

Denne video er noget anderledes end de andre, jeg har samlet på siden. Forfatteren til videoen forsøger at vise, hvordan de forskellige forsvarsmekanismer er til stede i figuren Anna fra den populære film “Frost”.

Eksempler på forsvar

Denne video understreger også, at forsvar kun “virker” fuldt ud, hvis det foregår i den ubevidste del af vores væren.

Forsvarsmekanismer

Denne video gennemgår de forskellige forsvarsmekanismer. Det interessante her er, at videoen også giver eksempler på ,hvordan mekanismerne fungerer i praksis i vores liv.

Forsvarsmekanismer

Claus Haugaard Jacobsen gennemgår den grundlæggende model omkring det psykologiske begreb forsvar.

Video om forsvar

Denne video går ret voldsomt til værks. Den kalder forsvarsmekanismer for “løgne, vi fortæller os selv”. Det er måske at stramme skruen, men der nogle gode eksempler.